fbpx

SWIMEX

Het spreekt voor zich dat je over een goede algehele lichamelijke en geestelijke conditie moet beschikken. Zowel mentaal als fysiek moet je aan hoge eisen voldoen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je allround fitheid, zoals onder andere je zwemvaardigheid. Met ervaren gecertificeerde instructeurs bieden wij zwemvaardigheidstrainingen aan, zodat je “watervrij” wordt.
We starten met de SWIMEX altijd voor starters met een zwemproef. Dit is een vaardigheids-  en conditieproef en geeft een goede richtlijn voor je basis fitheid. Je wordt hier getest op de minimale fitheidseisen waaraan iedere kandidaat moet voldoen. Het is een methode om te beoordelen of je voldoende fit en opleidbaar bent. Gedurende de zwemproef zijn gecertificeerde instructeurs aanwezig die je observeren.
In het zwembad moet je diverse oefeningen uitvoeren. Je wordt hierbij beoordeeld op je houding, je vaardigheid, je gedrag en natuurlijk je zwemresultaten. Goede zwemvaardigheden zijn niet alleen van levensbelang, maar zorgen ook voor een effectieve complete lichaamstraining. Zwemvaardigheden en watervrij zorgen voor levensreddende kwaliteiten en zijn bij bepaalde beroepsgroepen zoals Defensie een vereiste.
Doel van de SWIMEX:
  • Bevordering van de motoriek bij het leren van de zwemtechnieken.
  • Verbetering van de coördinatie door verschillende bewegingen.
  • Ondersteuning van een gezonde lichaamshouding door de versterking van de spieren.
  • Vergroting van het zelfbewustzijn en verbetering van zelfvertrouwen en watervrij maken.
  • Compensatie met andere trainingen: bijv. voor de regeneratiefase bij sporten met een hogere belasting/intensiteit
Bijkomende voordelen van het zwemmen zijn:
  1. Versterking van de bloedsomloop: Bij het zwemmen wordt de doorbloeding op gang gebracht en het hart- en vaatstelsel versterkt, wat een positief gevolg voor het immuunsysteem heeft. Door een gelijkmatige training wordt het hart langzaam versterkt. Bovendien wordt je longcapaciteit vergroot.
  2. Versterking van de spieren: Bij het zwemmen moet je lichaam weerstand tegen het water bieden, waardoor spieren worden versterkt. Bij het zwemmen worden bovendien bijna alle spieren gebruikt.
  3. Vergroting van de conditie en verbetering van de longfunctie: Net als bij andere conditiesporten worden de ademhalingsspieren getraind bij het zwemmen. Het ademvolume neemt toe, wat een positief effect heeft op je conditie.
  4. Verlichting van de ruggengraat, gewrichten en banden: Onder water is de zwaartekracht niet zo sterk als op het land, waardoor een zwemmer “lichter” wordt. Daardoor worden de gewrichten, pezen en banden tijdens het zwemmen ontlast. De rompspieren worden versterkt en verkrampingen in de hals, schouders en rug verdwijnen.
  5. Afname van stress: De gelijkmatige bewegingen en het gewichtloosheid in het water kan voor het lichaam ontspannend zijn. Bij het zwemmen kun je de mogelijke overbelasting achter je laten en je alleen op de training concentreren.
Deze dienst wordt aangeboden vanuit HQ (Hoofdvestiging) en zal plaatsvinden op een centrale locatie in Nederland.ASTC LOGO wit

Het ASTC is een centrum dat persoonlijk begeleide trainingen verzorgt gebaseerd op de toelatingseisen van een uniformberoep. De trainingen en consult worden verzorgd op de hoofdvestiging in Zwolle of bij onze aangesloten trainingscentra.

Erkenning

sbb-logo

Partners

Locaties

Arnhem
Amsterdam
Barendrecht
Den Bosch
Wierden
Weert
Zeewolde
Zwolle

Copyright © 2022 door Arminius Selectie Trainingscentrum. Alle rechten voorbehouden.
De getoonde teksten zijn eigendom van Arminius Selectie Trainingscentrum en mogen niet worden gebruikt of gedeeld in welke vorm dan ook.

Arnhem - Amsterdam - Barendrecht - Den Bosch - Wierden - Weert - Zeewolde - Zwolle

error: Inhoud is beveiligd..