fbpx

Tactical Athlete Program

Voorbereiden op een uniformberoep

Wil jij werken bij als militair, politieagent, beveiliger of een ander uniformberoep? Met het Tactical Athlete Program ga je jouw opleiding of selectiedagen met vertrouwen tegemoet. Onze ervaren instructeurs brengen je fysiek en mentaal in topconditie. Het doel: stappen zetten richting een (specialistische) carrière.

Tactical Athlete Program in het kort

  • CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling*
  • NRTO keurmerk**
  • Op maat gemaakte trainingen (fysiek, mentaal en scenario)
  • Groepstrainingen met diverse thema’s
  • Een complete intest en assessment (nulmeting)
  • Evaluaties en beoordelingen onderbouwd met voor jou vastgestelde competenties
  • Eindoefening op basis van onze kernwaarden: Fit, Belastbaar, Geïnformeerd en Op het juiste niveau

*Als CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling voldoet Arminius Selectie Trainingscentrum aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.
**Wij voldoen aan de kwaliteitseisen die bepalend zijn voor de betrouwbaarheid van het bedrijf en bieden daarom garanties aan klanten en potentiële klanten.

Kandidaten die jou voorgingen:

Burger > Politie/Justitie

Burger > Defensie

Doorstromers Politie

Doorstromers Defensie

82% behaalt succesvol een functie binnen de overheid

Het programma

Arminius Selectie Trainingscentrum is een veilige leeromgeving om jouw zelfkennis uit te bouwen. Gezamenlijk hebben onze instructeurs meer dan 200 jaar operationele ervaring vanuit ‘groen’ (Defensie) en ‘blauw’ (Politie). We beginnen met een meting waarin je mag laten zien waar je staat. Je bouwt snel een netwerk op en wordt lid van een online community met gelijkgezinden die hetzelfde doel nastreven.

Stap 1: Intakegesprek

Je hebt besloten om goed voorbereid aan je selectie of opleiding te beginnen – awesome! Onze missie is om jou Fit, Belastbaar, Geïnformeerd en Op het juiste niveau te krijgen. We beginnen met een persoonlijk consult van ongeveer 60 minuten.

Waar sta je nu, en waar wil je naartoe? Tijdens dit gesprek ontdekken we welke begeleiding je van ons nodig hebt. Een succesvolle loopbaan is het uitgangspunt. Samen creëren we een sterk fundament om aan je carrière te kunnen bouwen.

ASTC - Intakegesprek
Tactical Athlete Program - Intest en Assessment

Stap 2: Intest en Assessment

Tijd om de balans op te maken. We brengen jouw fysieke instapniveau in kaart en onderzoeken hoe jij op dit moment presteert. Tijdens deze nulmeting krijgen we een goed beeld van jouw bewegingspatroon, gevechtsvaardigheid en welke resultaten je neerzet voor de harde eisen.

Vol kunnen houden op de lange termijn, dat is het uitgangspunt. Wat zijn je doelen? En hoe ga je die tijdens jouw training verleggen? Samen slaan we een weg in die het beste past bij jouw einddoelstelling. Dit alles om het fundament van stap 1 verder te versterken.

Stap 3: Start Tactical Athlete Program

We gaan van start. Het Tactical Athlete Program bestaat uit verschillende fases, bedoeld om structuur aan te brengen en een juist plan van aanpak te maken. Zit jij na Fase 1 nog niet op het juiste niveau, bijvoorbeeld omdat je net begint met sporten? Dan is er altijd een vangnet. Fase 1 en 2 duren allebei 3 maanden.

Fase 1: Fit en Belastbaar

In Fase 1 ligt de nadruk op Fit en Belastbaar worden – mentaal en fysiek weerbaarder. De inhoud verschilt per kandidaat. Hiervoor nemen we de resultaten van de Intest en Assessment mee. Na een uitvoerige evaluatie documenteren we iedere sessie in het kandidatenvolgsysteem. Zo bouw jij een portfolio op en monitoren we jouw progressie.

Tussentijdse meting

Na elke 3 maanden word je getest op je fysieke niveau, gekoppeld aan de kernwaarden van het Arminius Selectie Trainingscentrum: Fit, Belastbaar, Geïnformeerd en Op het juiste niveau. Dit moment noemen we de ‘Meting’. Rond je de Meting met positief resultaat af? Dan stroom je door naar de volgende fase.

Tactical Athlete Program - Meting

Fase 2: Intensiveren

In Fase 2 gaan we intensiveren. Dat geldt voor de fysieke opbouw, maar we leggen de focus ook op het mentale gedeelte. Afhankelijk van jouw toekomstige uniformberoep geven we je waardevolle informatie mee. Denk aan up-to-date eisen van de gekozen richting. 

Fase 3: Eindoefening 

De test waarin alles samenkomt. De laatste stap is een unieke eindoefening waarin we jou een dag lang testen in beroepsgerichte en levensechte scenario’s. Alles wordt begeleid en beoordeeld door ervaren instructeurs uit het werkveld.

Tactical Athlete Program - FINEX

Laat jij het aan een toeval over?

Op een uniformberoep moet je mentaal goed voorbereid zijn. En fysiek sterk genoeg. Wat als je je hier niet druk over hoefde te maken? De opleiding is een periode van veel informatie verwerken. Met een goede voorbereiding kun jij focussen op wat moet gebeuren en ben je niet alleen met jezelf bezig.

Kort samengevat:

Eenmalig intest en assessment

Fysieke nulmeting en controle bewegingspatronen.

6x Persoonlijke sessies (90 min. Per sessie) 

Persoonlijke sessies met een ervaren instructeur waardoor jij alle benodigde competenties ontwikkeld. Na iedere sessie is er een evaluatie moment voor maximale progressie.

Iedere 4 weken persoonlijk fysiologisch ontwikkelingsplan

Het plan biedt dagelijkse structuur. Zelfstandig trainen waar en wanneer het jou uitkomt.
Nagenoeg alle oefeningen kunnen in een reguliere sportschool.

Online community platform Tribe

De Tribe biedt waardevolle informatie over leefstijl voor een geüniformeerd beroep, loopbaanbegeleiding en nog veel meer. Hier kun je vragen stellen en leren van anderen die dezelfde reis maken.

Groepstrainingen met diverse thema’s

Gevechtsbereidheid, bewegingstechnieken, survival baan, water confidence training, mindset, scenario trainingen en meer.

Toetsmomenten en evaluaties

Meting (6 uur) en eindoefening (12 uur) afgesloten met certificaten.

Duur

6 maanden.


*Alle bovenstaande zaken zullen door middel van de kernwaardes: Fit, Belastbaar, Goed geïnformeerd, Juiste Niveau met de daaraan gekoppelde competenties worden getoetst.

Wat is de waarde van jouw toekomst?

Wat je zaait, zul je oogsten. De keuze ligt in jouw handen, durf jij te zeggen dat je goed geïnformeerd bent?
Een succesvolle carrière overkomt je niet zomaar, het onderschatten van de voorbereiding en denken dat het vanzelf goed komt. Grote kans dat dat eindigt in een teleurstelling.

Degene die je tekort doet met slechte voorbereiding, dat ben jezelf. Het gaat niet om de investering, het gaat om het eindresultaat.

Verzeker je droomcarrière, verzeker je toekomst.

Wij lichten de prijs en het programma graag toe in een intake gesprek.
Na het intakegesprek zit je nergens aan vast.

“In mijn voorbereiding voor de selectie zocht ik begeleiding in mijn fysieke en mentale wijze van opwerken. Een aantal maanden volgde ik een trainingsschema bij Arminius STC en maandelijks kwam ik langs voor een 1 op 1 sessie. Hier kreeg ik veel leerpunten mee, en een dosis zelfvertrouwen waarmee ik de selectie met positief gevolg kon afronden. Aankloppen bij Arminius STC was de juiste keuze. Ik zou het ook aanbevelen aan wie begeleiding zoekt in het opwerken voor iets wat in eerste instantie erg lastig lijkt.”

 

Kandidaat V. Begeleiding ASTC

“De Finex van het ASTC was echt een dag om nooit te vergeten. Tijdens de fitheidstest ’s ochtends kon ik mooi zien waar ik sta ten opzichte van de eerste meting. Het middagprogramma vol met spannende en onverwachte situaties was echt heel vet! Ze waren echt realistisch. Supergaaf. Ik word er weer helemaal enthousiast van als ik eraan terugdenk. Dit waren ook mooie momenten waarin ik weer mijzelf beter heb leren kennen. Want zoiets maak je normaal gesproken niet mee. En nu weet je hoe je reageert tijdens en na zulke situaties”.

 

Kandidaat R. FINEX ASTC

“Met het Tactical Athlete Program van het ASTC krijg ik wat er voor mij nodig is om mijn doel te behalen. Door de training en de oprechte en duidelijke feedback weet je precies wat er voor nodig is om te starten con de opleiding. De mentale steun en de handvatten die worden aangereikt, zijn duidelijk, eerlijk en behapbaar. Bij iedere sessie merk je hoezeer de instructeurs willen dat jij je doelen haalt. Arminius STC vervult voor mij dan ook niet alleen de rol van sportinstructeur, maar ook van mentor en trajectcoach. Een absolute meerwaarde”.

Kandidaat N. TAP ASTC

error: Inhoud is beveiligd..