fbpx

Beveiliger worden

Trainen om beveiliger te worden

Beveiligers waarborgen de veiligheid van mensen, goederen en locaties. Daarom zijn ze onmisbaar in onze maatschappij. Een beroep met veel verantwoordelijkheden, maar ook strenge toelatingseisen. Wil jij beveiliger worden? Zorg dan dat je fysiek en mentaal sterk bent voordat je begint aan je beveiliging opleiding. Klop aan bij Arminius STC, dan zorgen wij dat je er 100% klaar voor bent.

Ik wil beveiliger worden

Toelatingseisen voor een beveiliger

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding beveiliger moet je minimaal vmbo basis hebben. Een groot deel van de opleiders, vooral particuliere aanbieders, stelt verder geen speciale eisen aan je vooropleiding. Wel is belangrijk dat je in het verleden niet in aanraking bent gekomen met justitie. Daarom is een screening onderdeel van de sollicitatieprocedure. Met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) toon je aan dat je geen strafblad hebt.

Tactical Athlete Program

Goed voorbereid aan de start staan van je opleiding? Daarvoor hebben wij het Tactical Athlete Program in het leven geroepen. In ons op maat gemaakte programma werk je doelgericht naar je opleiding beveiliging toe. Fysiek topfit worden. Mentaal tegen een stootje kunnen. En met de juiste coaching voorbereiden op sollicitatie- en selectieprocedures. Zo begin jij met een voorsprong aan je opleiding – en daarmee je carrière.

Ontdek het Tactical Athlete Program

Arminius STC

Arminius Selectie Trainingscentrum traint mensen met de ambitie om beveiliger te worden. Maar we zijn ook gespecialiseerd in andere beroepen waarvoor je een uniform draagt. Denk aan militair, politieagent, handhaver, brandweer, douanier en domeinbeveiliger. Onze instructeurs hebben zelf jarenlange ervaren in een uniformberoep. Daarom weten we precies wat jij nodig hebt voor jouw loopbaan. Je vindt ons in Zwolle, Amsterdam, Den Bosch, Zeewolde en Wierden.

Meer over ons

Opleidingseisen voor een beveiliger

De opleidingseisen voor een beveiliger hangen af van jouw specialisatie. Standaard moet je als beveiliger een diploma Beveiliger van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) hebben. Beveiligers die geen uniform dragen moeten nog een extra diploma op zak hebben. Denk aan een certificaat van de KNVB voor voetbalstewards. Ook geldt voor beveiligers dat ze minimaal 18 jaar oud moeten zijn.

Beveiliger opleiding

Tijdens je opleiding ontdek je alles over beveiliging. Je werkt aan je inschattingsvermogen, leert omgaan met noodsituaties en werken met beveiligingsapparatuur. Ook actuele wet- en regelgeving kent een beveiliger op zijn duimpje, zoals de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr). 

Een beveiliging opleiding behandelt ook de praktijk. Je leert omgaan met uiteenlopende situaties, zoals handelen bij agressie en geweld. Wat doe je om ongewenste situaties te voorkomen? En hoe de-escaleer je zo effectief mogelijk? Daarbij hoort vaak ook stage lopen om ervaring op te doen in echte situaties.

error: Inhoud is beveiligd..