fbpx

Douanier worden

Trainen om douanier te worden

Een douanier bewaakt de in- en uitvoer van goederen en personen bij de grens. Douanier worden betekent een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van ons land. Douanerechten en accijnzen innen en heffen. Continu wetten en regels handhaven. De opleiding tot douanier is echter pittig. Wil jij douanier worden? Zorg dan dat je fysiek en mentaal aan de toelatingseisen voldoet.

Ik wil douanier worden

Werken bij de douane

Nederland vormt een belangrijk aanknooppunt voor handel en logistiek in Europa. Meer dan een kwart van de goederen die naar de EU gaan, komt binnen in ons land. Als douanier heb je een spannende en veelzijdige baan. Denk aan bagage van reizigers controleren op verboden goederen. Of inspecties uitvoeren bij bedrijven die goederen importeren en exporteren. Je werkt samen met andere instanties, zoals Politie en de marechaussee, om de veiligheid van ons land te waarborgen.

Tactical Athlete Program

Voor de douaneopleiding moet je aan strenge eisen kunnen voldoen. Speciaal daarvoor ontwikkelde Arminius STC het Tactical Athlete Program. Een programma dat jou klaarstoomt voor je opleiding en loopbaan als douanier. Dat betekent trainen om fysiek fit en mentaal sterk te worden. Maar ook vertrouwen kweken door middel van persoonlijke coaching. We hebben instructeurs die zelf ervaring hebben als douanier. Wij weten wat je te wachten staat.

Ontdek het Tactical Athlete Program

Arminius STC

Arminius Selectie Trainingscentrum bereidt gedreven mensen voor op een uniformberoep. Onze trainingen zijn gebaseerd op voor jou relevante toelatingseisen. Met een op maat gemaakt programma maken wij jou ready voor je douaneopleiding. We geven ook trainingen aan militairen, beveiligers, domeinbeveiligers, handhavers, politieagenten en brandweerlieden in spe. Arminius STC heeft locaties in Zwolle, Amsterdam, Den Bosch, Zeewolde en Wierden.

Meer over ons

Hoe kun je douanier worden?

Om bij de douane te kunnen werken, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Allereerst moet je een mbo-diploma op zak hebben. De Nederlandse en Engelse taal moet je goed kunnen beheersen. En ook het tekenen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het ondergaan van een medische keuring zijn verplicht. De selectieprocedure bepaalt of je geschikt bent voor de functie. Hier wordt onder andere gekeken naar je mentale weerbaarheid en flexibiliteit, maar ook je motivatie en communicatieve skills.

error: Inhoud is beveiligd..