fbpx

Domeinbeveiliger worden

Trainen voor je opleiding domeinbeveiliging

Domeinbeveiliging is een vorm van beveiliging met een hoge mate van risico. Daarom moet dit werk uiterst zorgvuldig en discreet gebeuren. Domeinbeveiliger word je niet zomaar. Daarvoor moet je een opleiding doen en door de pittige selectieprocedure komen. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij zorgen dat stevig in je schoenen staat aan het begin van je opleiding.

Ik wil domeinbeveiliger worden

Domeinbeveiliging in Nederland

Het werk van een domeinbeveiliger speelt zich overal in Nederland af, en daarbuiten. Domeinbeveiligers kunnen bijvoorbeeld een kazerne bewaken voor Defensie. Of Politie ondersteunen met arrestantenbewaking. En ook gedetineerden vervoeren van een gevangenis naar de rechtbank. Functies die passen bij dit uniformberoep zijn: penitentiair inrichtingswerker, detentie inrichtingsbeveiliger, complexbeveiliger en justitieel verpleegkundige.

Tactical Athlete Program

Goed aan je opleiding beginnen? Volg het Tactical Athlete Program en bereid jezelf optimaal voor. Dit programma is bedoeld om jou doelgericht te laten beginnen aan een carrière als domeinbeveiliger. Tijdens het trainen gaan we je fysiek beresterk maken. Je leert mentaal incasseren en weerbaarder worden. En met coachingsgesprekken bereiden we je voor op sollicitatie- en selectieprocedures. Zo maak je een vliegende start in jouw loopbaan als beveiliger.

Ontdek het Tactical Athlete Program

Arminius STC

Ambitie om beveiliger te worden? Arminius Selectie Trainingscentrum verzorgt een training die afgestemd is op jouw doelstellingen. We zijn gespecialiseerd in alle uniformberoepen. Naast domeinbeveiligers trainen we ook toekomstige algemeen beveiligers, militairen, politieagenten, douaniers, handhavers en brandweerlieden. Onze instructeurs hebben zelf jarenlang gediend in een uniform. Je vindt ons in Amsterdam, Den Bosch, Wierden, Zeewolde en Zwolle.

Meer over ons

Toelatingseisen domeinbeveiliger

Wie domeinbeveiliger wil worden, volgt eerst een uitgebreid opleidingstraject van vier maanden. Daarvoor moet je minstens 18 jaar oud zijn en minimaal beschikking over een diploma mbo 2 (bijvoorbeeld voor Beveiliger). Ook heb je rijbewijs B en eigen vervoer. Verder ben je flexibel en betrouwbaar. Het dragen van een vuurwapen kan aan jou worden toevertrouwd. Met het draaien van dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten heb je geen moeite. En enige kennis van vreemde talen en verschillende culturen zijn ook welkom.

Wat doet een domeinbeveiliger?

Het werk van een domeinbeveiliger is enorm veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld actief zijn in beveiligd vervoer. Denk aan het vervoeren van arrestanten, gedetineerden, tbs-patiënten of vreemdelingen naar de gevangenis, rechtbank, het politiebureau of ziekenhuis. Ook goederen worden soms met extra zorg vervoerd, zoals penitentiaire dossiers van de Overheid.

Als beveiliger kun je ondersteuning bieden bij inrichtingen en rechtbanken. Of als beveiliging werken binnen en buiten de muren van de gevangenis. Sommige situaties hebben een hoge mate van politieke en mediagevoeligheid. Bij personen met het hoogste dreigingsrisico, bijvoorbeeld. Daarvoor moet je zelfverdedigingstechnieken leren en een vuurwapen-, vervoers- en rijopleiding volgen.

error: Inhoud is beveiligd..