fbpx

Brandweer worden

Trainen voor je opleiding Brandweer

Voor de opleiding Brandweer moet je minimaal 18 jaar zijn. Je bent fysiek in topconditie en hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Maar bovenal heb je de intrinsieke wil om mensen te helpen. Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een veiliger Nederland. Ook Brandweer worden? Beroepsmatig of vrijwillig? Bereid je dan goed voor op je opleiding. Arminius Selectie Trainingscentrum zorgt dat jij aan alle eisen voldoet voor de sollicitatie en selectie.

Ik wil brandweer worden

Opleiding Brandweer

Niets is zo spannend als werken bij de Brandweer. Een baan waarin geen dag hetzelfde is. Je draait onregelmatige diensten. Je bestrijdt branden, verleent hulp bij ongevallen en redt levens. Ook preventie, in de vorm van voorlichting en advies, krijgt veel aandacht. Uiteraard volg je eerst een opleiding aan de Brandweeracademie. En daarna woon je regelmatig trainingen en oefeningen bij om je kennis en vaardigheden op peil te houden.

Tactical Athlete Program

Om jou de ultieme voorbereiding te geven op je opleiding Brandweer, ontwikkelden wij het Tactical Athlete Program. Dit programma stroomt je klaar voor een baan bij de Brandweer, zodat je met vertrouwen je sollicitatie en selectie tegemoet kunt gaan. We gaan trainen om je fysiek fit te maken. En met persoonlijke coaching gaan we werken aan je mentale veerkracht. Onze instructeurs hebben zelf in een uniform gediend en weten precies welke competenties jij nodig hebt.

Ontdek het Tactical Athlete Program

Arminius STC

Arminius Selectie Trainingscentrum geeft trainingen op maat aan brandweerlieden in spe. En ook anderen met de ambitie voor een geüniformeerd beroep helpen wij op weg. Denk aan militairen, politieagenten, beveiligers, domeinbeveiligers, handhavers en douaniers. Met een persoonlijk afgestemd trainingsprogramma geven wij jouw loopbaan bij de Brandweer een kickstart. Arminius HQ zit in Zwolle. Maar je vindt ons ook in Amsterdam, Den Bosch, Zeewolde en Wierden.

Meer over ons

Brandweer als beroep

Als beroepsbrandweerman of -vrouw heb je gevarieerd werk. Opleidingen volgen, materieel controleren, minstens wekelijks een oefening uitvoeren, en sporten om in topconditie te blijven. Altijd – dag en nacht – sta jij paraat om uit te rukken in noodsituaties. Of het nu gaat om het bevrijden van slachtoffers uit een brandend pand of het redden van dieren uit een ondergelopen gebied. Brandweerprofessionals werken in dag- of 24-uursdiensten. Draai je 24-uursdiensten? Dan slaap je ook op de kazerne.

Heb jij het in je om brandweer te worden?

Brandweerlieden hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Evenals een sterk doorzettingsvermogen en talent voor teamwork. Een belangrijk onderdeel van het werk als brandweerman of -vrouw is preventie. Je gaat regelmatig op pad om voorlichting te geven over brandveiligheid en om te controleren of gebouwen aan de veiligheidseisen voldoen. Op deze manier voorkom jij branden en andere noodsituaties.

error: Inhoud is beveiligd..